Hiljuti sadu koondanud Elcoteq otsib taas uusi töökäsi

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See pilt on tehtud mullu märtsis, kui Elcoteq teatas oma töötajatele eesseisvast suurest koondamisest.
See pilt on tehtud mullu märtsis, kui Elcoteq teatas oma töötajatele eesseisvast suurest koondamisest. Foto: Liis Treimann

Läinud suvel suure osa oma Tallinna tootmisüksusest Ericssonile müünud elektroonikafirma Elcoteq kolib nüüd suuremale pinnale ja hakkab uusi töötajaid otsima. Mullu märtsis koondas ettevõte 379 ja juunis veel 166 inimest.


Elcoteq Tallinna tegevjuht Jan Kotka kinnitas eile, et ettevõte on saanud uue hingamise, millele on kaasa aidanud läinud suvest saadik käinud ümberkorraldused ja tegevuse tõhusamaks muutmine.



Kuid peamine vajadus suurema tootmispinna ja uute töötajate järele peitub siiski selles, et Elcoteqil õnnestus leida endale uus klient. Seetõttu tuleb elektroonikafirmale tööd juurde ning ettevõtte praegune pind jääb kitsaks.



Aasta alguses ongi Elcoteqil kavas kolida ligi 30 protsenti suuremale pinnale. Teisisõnu vahetatakse praegune, ligi 2800 ruutmeetri suurune tootmishoone uue, enam kui 4000-ruutmeetrise vastu.



Seda, kui palju peab ettevõte mahtude suurenemise tõttu uusi inimesi juurde palkama, Kotka veel täpselt ei öelnud, kuid kinnitas, et uusi töökäsi läheb kindlasti vaja.



Üllatav uudis


Uute töötajate värbamisega saab tema hinnangul algust teha esimese kvartali lõpus või teise alguses ehk alates märtsist-aprillist. Kotka hinnangul pole vajalike kogemustega inimeste leidmine küll lihtne, kuid siiski tunduvalt kergem kui mõne aasta eest.



Kes on klient, tänu kellele Elcoteq taas oma tootmisvõimsust Tallinnas tõsta saab, Kotka esialgu ei avaldanud. Teada on vaid niipalju, et see on professionaalsete sideseadmete tootjaga.



Kokkuvõttes näeb Elcoteq Tallinna juht sel aastal korralikke kasvuvõimalusi ning tema sõnul käib töö selle nimel, et leida juurde teisigi uusi kliente.



Elcoteqi laienemisplaanid olid meeldivaks üllatuseks Tallinna abilinnapeale Eha Võrgule, kes enda kinnitusel polnud elektroonikafirma sellistest kavatsustest midagi kuulnud.



«Kui see tõele vastab, on küll tegu värskendava ja hea uudisega,» ütles Võrk.


Ta lisas, et kui elektroonikafirma peaks laienemiseks abi või nõu vajama, on linn valmis võimaluste piires Elcoteqile vastu tulema.



Ka majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile tuli tööstusettevõtte laienemine üllatusena.



Ministeeriumi avalike suhete juht Kalev Vapper pidas isegi vajalikuks täpsustada, kas tegu pole mitte Ericssoni laienemisplaanidega, kes läinud suvel märkimisväärse osa Elcoteqi tootmisest ostis.



Mäletatavasti müüs Elcoteq eelmise aasta suvel enamiku oma Tallinnas asuvast tehasest Rootsi telekommunikatsioonifirmale Ericsson. Tehingu hinnaks oli 30 miljonit eurot ning müügi põhjuseks Elcoteqi halvenenud turuolukord.



Väike tootmisüksus


Koos tootmispindade müügiga asus Ericssoni palgale ka 1200 endist Elcoteqi töötajat. Samas on Elcoteq varemgi oma tegevust Euroopas üsna jõuliselt kärpinud.



Näiteks sulges ettevõte 2007. aastal oma Soomes Lohjas asunud tehase. Läinud suvel teatas ettevõte, et nende tootmisüksused asuvad veel Ungaris, Hiinas, Mehhikos, Venemaal, Indias ja Brasiilias.



Pärast Tallinna tehase müüki jäi Elcoteqil siin tööle väike tootmisüksus, mis praegu annab leiba umbes 150 inimesele. Varem oli Elcoteq olnud aastaid Eesti suurim eksportija.



Elcoteqi aktsia rallis eile uudise toel Nasdaq OMX Nordicu nimekirjas ligi 38 protsendi võrra ülespoole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles