Swedbank: majandus kasvab sel aastal 1,5 protsenti

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits.

Swedbanki vanemanalüütiku Maris Lauri sõnul aitavad paremad majandusarengud Eesti olulisematel eksportturgudel ka Eesti majandusel kosuda ning ekspordi ja investeeringute toel ootab pank selle aasta majanduskasvuks 1,5 protsenti.


Lauri sõnul loovad paranenud majandusväljavaated maailmas rohkem kasvuvõimalusi ka Eestile, kuid endiselt on maailmas pikemaajalises perspektiivis näha mitmeid riske.



«Taastumine on ootustest mõnevõrra tugevam, kuid tugevat tõusu pole lähiajal oodata. Püsivad ka inflatsiooni ja deflatsiooni risk ning probleemid finantssektoris ei pruugi veel olla ületatud.



Siiski tundub, et vähemalt 2010. ja ilmselt ka 2011. aastal maailmamajandus kasvab, küll oluliselt tagasihoidlikumalt kui varasematel aastatel,» lisas ta.



Eesti majanduse kohandumine majanduskriisiga on tema sõnul olnud märkimisväärselt edukas, kuid edu jätkumiseks on vajalik liikuda kärpimiselt uute võimaluste loomisele.



«Euro kasutusele võtmine 2011. aastal teeb selle lihtsamaks, kuid nii ettevõtetel kui ka riigil tuleb pikaajalise arengu nimel kõvasti pingutada,» märkis Lauri.



Tema kinnitusel saab üheks kasvu võtmeks kindlasti eksport.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles