D.A.S.: õigusabi tasub kindlustada

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maiko Kalvet
Maiko Kalvet Foto: AFP / Scanpix

Euroopa suurima õigusabikulude kindlustusseltsi D.A.S. uus juhtks Eestis Maiko Kalvet näeb oma peaeesmärgina selle kindlustusvaldkonna populaarsuse suurendamist Eestis.

D.A.S. õigusabikulude kindlustuse uue juhatuse liikme Maiko Kalveti sõnul soovib ta teha õigusabikulude kindlustamise Eestis sama populaarseks nagu see on mujal Euroopas. «Eesti elanikel on rohkelt seaduslikke õigusi, mille eest tasub alati seista, olgu vastaspooleks siis tööandja, kindlustusselts, autoteenindus, pank, liisingufirmaga või mõni muu suur ja tugev ettevõte,» selgitas Kalvet. Ta lisas, et pole mingit põhjust ise kergekäeliselt kinni maksta kellegi teise süül tekkinud lisakulu või saamata jäänud tulu.



D.A.S.-i kogemused üle Euroopa näitavad, et kõige sagedamini loobuvad inimesed oma õiguste eest seismisest teadmatusest, suurtest õigusabikuludest või ebakindlast tulemusest tingituna. Õigusabikulude kindlustuse mõte on hüvitada õigusabi maksumus ja muud kulud oma õiguste eest seismisel ning nõustada kindlustuspoliisi omanikke igakülgselt juriidilistes küsimustes.

«Esimese teenusepakkujana selles valdkonnas on D.A.S.-i üks olulisemaid rolle Eestis inimeste teavitamine nende seaduslikest õigustest. Meie kogemused Tšehhis, Slovakkias, Poolas ja Ungaris näitavad, et see on pikaajaline töö, sest hoiakud ühiskonnas ei muutu üleöö,» ütles Kalvet.

Oma teiseks peaülesandeks pidas uus juht kogu Eestit katva D.A.S.-i müügi- ja teenindusvõrgu loomist. «Peame olema oma klientidele lähedal. Näiteks Saksamaal on tavaline, et autoomanik sõlmib lisaks liikluskindlustusele ja kaskokindlustusele ka õigusabikulude kindlustuse, mis kaitseb nii autoomanikku, kasutajaid kui ka kõiki kaasreisijaid juriidiliste vaidluste korral. Saksamaal on oma õigusabikulud kindlustanud 42 protsenti inimestest,» selgitas Kalvet.


Õigusabikulude kindlustusele spetsialiseerunud kindlustusgrupp D.A.S. kuulub ERGO Kindlustusgruppi, mis on Saksamaal üks suuremaid ning kuhu kuuluvad näiteks ka Eestis tegutsevad ERGO Kindlustuse AS, ERGO Elukindlustuse AS ja ERGO Varahalduse AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles