Maksuhaldur ootab teavet maksusoodustustest

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed mullu märtsis tuludeklaratsioone esitamas.
Inimesed mullu märtsis tuludeklaratsioone esitamas. Foto: Liis Treimann

Maksu- ja tolliamet ootab äriühingutelt ja asutustelt 1. veebruariks maksusoodustustega seonduvat teavet, et tulumaksu tagastamine klientidele toimuks võimalikult kiiresti.


Maksu- ja tolliamet palub tähele panna, et asutused, millele tehtud kulutusi võib maksumaksja oma tuludest maha arvata, nagu koolitajad, pangad, kindlustusseltsid, ametiühingud jt, peavad maksuhaldurile 1. veebruariks esitama andmed maksumaksjate tehtud kulutuste kohta.



Vajalikud andmed tuleb edastada elektrooniliselt INF-deklaratsioonil. Maksu- ja tolliamet kannab need seejärel maksumaksjate eeltäidetud tuludeklaratsioonidele.

Andmete edastamine on oluline, kuna ainult siis, kui eeltäidetud deklaratsioonil on olemas kõik andmed inimese tulude ja kulude kohta, on võimalik tulumaks kiiresti tagastada.

Kui andmeid maksuhaldurile ei esitata või neis esinevad vead, siis on andmed vigased ka füüsilise isiku eeltäidetud deklaratsioonil ning see takistab enammakstud tulumaksu kiiret tagasisaamist. Sellisel juhul palub amet kulusid tõendavad dokumendid esitada paberil.

Deklaratsioone INF 4 ja INF 8 saab ridahaaval sisestada või laadida csv failist. INF 3 saab ridahaaval sisestada ja laadida, kas csv või xml failist. INF 2, INF 5, INF 6 ja INF 7 saab laadida ainult xml failist. Üle 10-realisi INF-deklaratsioone saab esitada ainult läbi e-maksuameti/e-tolli.

Lisainformatsiooni ja abi saab maksu- ja tolliameti teeninduskohtadest, kodulehelt www.emta.ee ning maksuhalduri infotelefonile 880 0815 helistades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles