MKM: töös on 50 aktiivset välisinvesteeringute projekti

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil metallitööstuse ettevõte Metec Grupi tootmishoone.
Pildil metallitööstuse ettevõte Metec Grupi tootmishoone. Foto: Margus Ansu.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi andmetel tunnevad Eestisse investeerimise vastu huvi lisaks Põhjamaade investoritele ka Lääne- ja Lõuna-Euroopa riikide investorid.


Ministeeriumi avalike suhete osakonna juht Kalev Vapper märkis, et koos Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) Tallinna kontori ja välisesindajate projektidega on hetkel töös 50 aktiivset välisinvesteeringute projekti.

Töös olevate projektide rahalist mahtu siiski veel öelda ei saa, kuna osa projekte ei pruugi realiseeruda või realiseeruvad pikema aja jooksul.

«Samuti ei pruugi investor kohe teada lõplikku investeeringumahtu. Projektide maht võib olla väga erinev, alates paarist miljonist kuni mitme miljardi kroonini,» sõnas Vapper.

Sektoritest on endiselt populaarsemad masina- ja metallitööstus ning elektroonika, IT- teenused (äriteenused, kõnekeskused), aga ka energeetika.

Riikidest on lisaks alati aktiivsetele Põhjamaadele esindatud rohkem ka Lääne- ja Lõuna-Euroopa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles