Neli hoiakut, mis aitavad muuta tööelu stressivabamaks

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käed.
Käed. Foto: SCANPIX

Mõte sellest, et järgmise suvepuhkuseni on kuudepikkune aeg, tundub hirmutav. Novi arengukeskuse blogis kirjutatakse sellest, mida iga inimene saab ise ära teha, et töö käes lendaks ja et tööl oleks võimalikult stressivabam olla.

On asju, mida me töö juures muuta ei saa, kuid enda hoiakuid on kindlasti võimalik muuta. Siin on neli suhtumist, mida jälgides peaks aeg tööl kulgema stressivabamalt:

Mina olen OK ja sina oled OK. See on Franklin Ernsti poolt koostatud OK lahterduse järgi ainus edasiviiv positsioon suhtlemises. Kui me mõlemad oleme OK, siis me leiame ühise keele ja sobiva lahenduse. Meil ei ole suhtlemises viha, häbi või lootusetuse tunnet. Me saame koos häid tulemusi nautida.

Õppida on huvitav. Kui ma ei kaota huvi õppimise vastu, tahan rohkem teada ja osata, siis ma olen tööturul hinnatum tegija. Mul on suuremad võimalused valida nii tööd kui töötegemise viise, mul on paremad sissetulekud ja optimistlik nägemus oma tulevikust. Ükskõik, kui kõrgel positsioonil ma ametiredelil olen, alati on midagi uut, mida on vajalik ja kasulik õppida.

Hea ettevalmistus on pool võitu. Enda ettevalmistamine aitab ka teemasse pühenduda ja kontrollida, kas mind see asi ikka tõeliselt huvitab. Rapsimine ja poolik pühendumine reeglina tulemust ei too. Eriti tähelepanelikult tasuks läbi mõelda need asjad, millesse süveneda tegelikult ei tahakski. Just sealt võib tulla suurim edasiminek või ahhaa-moment.

Kasuta päeva! See ei tähenda pidevat rabelemist ja pingutamist, see tähendab arukat päevakava, mis sisaldab aja planeerimist nii kõige olulisemate (töö)ülesannete tegemiseks kui ka puhkuseks ja enese laadimiseks. Edasi liiguvad need asjad, millele pühendatakse aega ja tähelepanu. «Kuhu läheb suurem osa minu ajast»-kaardistus annab hea pildi sellest, mis tõenäoliselt mind tulevikus ootab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles