Börsile minev Twitter ei ole ikka veel kasumlik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Twitter.
Twitter. Foto: SCANPIX

Twitter esitas septembris USA väärtpaberite ja börsitehingute komisjonile börsile minekuks vajalikud dokumendid, millest selgub, et kuigi mikroblogivõrgustikul on enam kui 215 miljonit igakuist aktiivset kasutajat, ei ole ettevõte äri siiani veel kasumlik, kirjutab The Verge.

Twitteri sümboliks börsil saab TWTR ning selle aktsiatega hakatakse suure tõenäosusega Nasdaqi börsil kauplema juba lähikuudel.

Eile avalikustati USA väärtpaberite ja börsitehingute komisjonile esitatud dokumendid, mille järgi on Twitteril 215 miljonit igakuist kasutajat, ettevõtte käive esimesel poolaastal oli 253,6 miljonit dollarit, kahjum kasvas samal ajal aga 41 protsenti 69,3 miljoni dollarini.

Samas räägivad kaks statistilist näitajat siiski mikroblogivõrgustiku poolt. Esiteks, vaid kolmandik selle kasutajatest asuvad USAs, mis tähendab, et ettevõttel on kohalikul turul veel palju kasvuruumi. Teiseks, 65 protsenti Twitteri käibest tuleb mobiilsetes seadmetes kuvatavast reklaamist, mis on kõrgem näitaja, kui konkurentidel Facebookil ja Linkedinil.

Twitterit kasutavad igapäevaselt rohkem kui 100 miljonit inimest, kes postitavad kokku pool miljardit säutsu.

Ettevõte loodab aktsiate avaliku esmaemissiooni abil koguda miljard dollarit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles