Lauri: tööpuudus hakkab vähenema aasta teisel poolel

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maris Lauri.
Maris Lauri. Foto: Peeter Langovits

Tööpuudus hakkab vähenema selle aasta teisel poolel, kuid nii kiiresti kui asjad halvaks läksid, nad paremaks minema ei hakka, rääkis Swedbanki analüütik Maris Lauri.

Maris Lauri rääkis «Aktuaalsele kaamerale», et Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) värske raport kinnitab, et majandusasjad lähevad paremuse suunas ja mingit vajadust kurssi muuta nüüd kindlasti ei ole, teatas ERR Uudised.

Küsimusele, kas tarbijahindade langus oleks võinud ka suurem olla, kui valitsus ei oleks kergitanud käibemaksu, vastas Lauri, et ilmselt mitte väga palju.

Lauri sõnul hakkavad hinnad aeglaselt tõusma, ka tarbimine hakkab Lauri arvates tasapisi tõusma, kuid tarbimise paari aasta tagusega samale tasemele võtab mitu mitu aastat.

Tööpuuduse suurenemisel on Lauri sõnul praegu mitu allikat: tänaseni vindunud firmad, mis nüüd lõpuks pankrotti lähevad, ümberkorraldusi tegema hakanud ettevõtted, kulusid kokku hoidev avalik sektor, kooli lõpetanud noored, kes pole tööd leidnud ja osa inimesi, kes mingil põhjusel on kaua tööturult eemal olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles