Eesti Energia peab Klaipedos Naftaga gaasiostukõnelusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia soovib ostetavat gaasi  Eesti tarbijatele soodsa hinnaga müüa.
Eesti Energia soovib ostetavat gaasi Eesti tarbijatele soodsa hinnaga müüa. Foto: Reuters

Eesti Energia on alustanud Klaipedos Naftaga kõnelusi, mis puudutavad Klaipedasse rajatavast veeldatud gaasi terminalist gaasi ostmist, kirjutab Leedu ärileht Lietuvos Žinios neljapäeval.

Eesti Energia, mis on saanud sel aastal gaasiga kauplemise loa, tahab ostetava gaasi paigutada Läti Incukalnsi gaasihoidlasse ja müüa seda Eesti tarbijatele, kui hind on soodne.

Klaipedos Nafta kommunikatsioonijuht Indre Miliniene kinnitas kõneluste toimumist, kuid ei öelnud, kui palju Eesti firma soovib gaasi osta.

Eesti Energia gaasiüksuse juht Aivar Tihane ütles, et Klaipeda terminalist ostetav gaas paigutatakse tõenäoliselt Incukalnsi hoidlasse.

«Tahame paigutada teatud koguse Klaipeda gaasi Incukalnsi ja müüa seda vabalt, kui vajadus tekib. See on väga tähtis, kuna see vabastab meid Gazpromi hinnadiktaadist,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles