Parts esines Belfastis toimuval SmartEst investeerimiskonverentsil

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts
Juhan Parts Foto: Peeter Langovits

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts pidas täna ettekande Briti-Eesti Kaubanduskoja korraldatud ärivisiidi raames Belfastis toimuval SmartEST investeerimiskonverentsil, mis on suunatud Eesti majanduskeskkonna tutvustamisele ning mille eesmärgiks on tuua investeeringuid Eestisse.

Oma ettekandes rõhutas Parts Eesti ja Põhja-Iirimaa majanduse sarnasust, mis seisneb kohaliku turu suuruses (elanike arv Põhja-Iirimaal on 1,8 miljonit), majanduskasvu võtmeks olevas ekspordis, innovaatilises, lisandväärtust loovas ja hästi liigendatud majanduses, konvergentsi otsimises suuremate turgudega, Eesti puhul eeskätt Põhjamaadega, Põhja-Iirimaal Suurbritanniaga. Mõlemad riigid vajavad sarnaselt ka täiendavaid investeeringuid, et arendada moodsaid taristuid ja tagada jätkuv majanduskasv.

Parts andis ülevaate Eesti majanduse hetkeseisust ja investeerimiskliimast, tervitas senist koostööd ja ettevõtlussidemeid kahe riigi vahel ja avaldas lootust, et Belfastis toimuv SmartEst konverents aitab kaasa tulevaste ettevõtete tekkeks nii Eestis kui Põhja-Iirimaal.

SmartEst konverents koosneb kolmest paneelist - finants, infoühiskond ning innovaatiline tootmine. Finantspaneeli pani kokku Finance Estonia. Infoühiskonna paneelis antakse esmalt ülevaate Eesti infoühiskonna alustaladest (id-kaart ja e-riik üldisemalt) ning seejärel räägitakse e-tervishoiust. Paneeli panid kokku tarkvaralahendustega tegelev ettevõte Ignite ning IKT Demokeskus.

Konverents toimub kuulsa Titanicu nime kandvas moodsas konverentsikeskuses, mis asub doki kõrval, kus enam kui 100 aastat tagasi ehitati reisilaev Titanic.

Põhja-Iirimaa visiidi raames külastas Parts täna hommikul Queensi ülikooli küberjulgeoleku tehnoloogikeskust, visiidi kavas on ka kohtumised Põhja-Iirimaa ettevõtlus-, kaubandus- ja investeeringute ministri Arlene Foster´i ja kohalike ettevõtjatega, kes on investeerinud Eestisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles