Bloomberg: HTC-d võib tabada Nokia ja Blackberry saatus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HTC tooted.
HTC tooted. Foto: SCANPIX.

Bloomberg kirjutab Yuanta Securities uuringufirma kogutud andmetele toetudes, et kahe aastaga 90 protsenti oma turuväärtusest kaotanud Taiwani nutitelefonitootja HTC on ikka veel liiga kallis, et võiks võimalikke huvilisi ettevõtet ostma peibutada.

Uuringufirma hinnangul on HTC aktsia hind 1,4 korda suurem kui netovara aktsia kohta, hiljuti 4,7 miljardi dollari suuruse tehinguga börsilt lahkuma nõustunud Kanada tootja Blackberry vastav näitaja on aga pea kolm korda väiksem ehk 0,5.

HTC turuväärtus on kahe aastaga vähenenud 37 miljardilt dollarilt 3,8 miljardile dollarile. Kunagi esimeste seas Google´i Androidi tarkvara kasutama hakanud tootja ei ole suutnud nutitelefonide sektori globaalsete turuliidrite Samsungi ja Apple´iga ühte sammu astuda ning ettevõtte müügitulemused on langenud juba kaheksa kvartalit järjest.

Yuanta Securitiesi analüütiku Dennis Chani sõnul on HTC minemas sama teed Nokia ja Blackberryga, samas on selle  aktsiahind võrreldes netovaraga aktsia kohta ikka veel liiga kõrge, mis ilmselt ei meelita ligi ostuhuvilisi.

HTC globaalne turuosa langes eelmises kvartalis Bloombergi andmetel mulluselt 5,8 protsendilt 2,8 protsendini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles