Soe suvelõpp ei lase Baltikal eesmärke täita

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltika juht Meelis Milder.
Baltika juht Meelis Milder. Foto: Peeter Langovits

Selle aasta augustis ja septembris  planeeritust väiksem müük ei võimalda Baltikal selle aasta eesmärke täita, teatas ettevõte börsile.

8. veebruaril 2013 avaldas AS Baltika, et ettevõtte juhatuse eesmärgiks on kasvatada 2013. aastal kogumüüke üle 10 protsenti ning kahekordistada puhaskasumit, kirjutas ettevõte.

Kui suvekaupade allahindluskampaaniad toimisid plaanipäraselt, siis augustis ja septembris tavapärasest märksa soojemad ilmaolud kahandasid tarbijate nõudlust sügishooaja kaupade järgi  Baltika kõigil viiel jaeturul, vähendades seeläbi kaubanduslikku marginaali ja brutokasumit, selgitas Baltika.

Baltika sõnul on 2013. aasta prognoositavat müügikasvu vähendatud 10 protsendilt seitsmele ning prognoositav aasta puhaskasum jääb 2012. aasta tasemele, see on ligikaudu 800 000 eurot (ilma võimaliku valuutakursi mõjuta). 

Septembri viimasel nädalal saabunud jahedamate ilmadega on sügiskaupade müük hoogustunud ning jõudmas hooaja tavapärasele tasemele. Korrigeeritud prognoosis on ettevõte eeldanud neljandas kvartalis sügis-talvise hooaja kaupade müügi sesoonset suurenemist ning kauplemise põhivaluutade kursside püsimist praegusel tasemel.

Septembris langes Baltika käive kaheksa protsenti 5,14 miljoni euroni ning jaemüük 10 protsenti 4,77 miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles