Novatoursi omanik ostis ära Poola juhtiva reisifirma

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novatours messil.
Novatours messil. Foto: Peeter Langovits

Novatours Grupi omanik Enterprise Investors (EI) sõlmis lepingu Poola juhtiva reisikorraldaja Orbis Traveli 95,08 protsendi suuruse osaluse omandamiseks.


Tehingu maksumus on poolte kokkuleppel konfidentsiaalne. See jõustub pärast Poola konkurentsiameti heakskiitu.

«Olles omandanud reisikorraldaja Orbis Travel ning investeerides selle kaubamärgi arengusse, jätkame oma Kesk- ja Ida-Euroopa turismituru konsolideerimisega, mis sai alguse Novatoursi ostuga. Usume, et meie sünergia tootearendamises ning müügis aitab Orbis Travelil, mis saab nüüd osaks suurest Kesk-Euroopa turismikontsernist, kiiresti efektiivsust ja tootlikkust tõsta,» ütles Enterprise Investorsi partner Sebastian Król.


«Novatoursi omaniku Enterprise Investorsi otsus omandada Poola juhtivaid reisikorraldajaid on oluline samm sektori konsolideerimise protsessis Kesk- ja Ida-Euroopas. See annab meile võimaluse laiendada reisitoodete portfelli ning pakkuda oma klientidele veelgi kvaliteetsemat teenindust Baltimaades ja Poolas,» lausus Novatours Grupi juhatuse esimees Marius Horbačauskas.


Enterprise Investors on üks suuremaid erakapitalil põhinevaid investeerimisfonde Kesk- ja Ida-Euroopas, mis on tegutsenud turul ligi 20 aastat. Firma on pannud aluse seitsmele fondile kogusummas 1,7 miljardit eurot.

Novatours on juhtiv reisikorraldaja Leedus, Lätis ja Eestis, omades Leedus 50, Lätis ja Leedus 30 protsendti turust. Novatoursi Grupp pakub klientidele pakettreise, teenindades üle 150 000 turisti aastas.


Orbis Travel on üks suurematest Poola reisikorraldajatest. Varem kuulus see Poola hotellide operaatorile Orbis SA, mis on Accor kontrolli all. Orbis Travel pakub laia reisiteenuste valikut era- ja korporatiivklientidele, teenindades aastas üle ühe miljoni inimese ja kahe tuhande firma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles