MTA ootab detsembrikuu tulu- ja sotsiaalmaksu deklaratsioone

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksuameti koduleht
Maksuameti koduleht Foto: arhiiv

Maksu- ja tolliamet tuletab meelde, et 11. jaanuaril on tähtaeg esitada 2009. aasta detsembrikuu tulu- ja sotsiaalmaksu deklaratsioon (TSD).


TSD õigeaegne esitamine on väga oluline, kuna andmed inimeste töötasude kohta kantakse füüsiliste isikute eeltäidetud tuludeklaratsioonidele. Kui deklaratsioonid on esitamata, on info eeltäidetud tuludeklaratsioonidel vigane ning sellisel juhul ei ole maksumaksjail võimalik enammakstud tulumaksu kiiresti tagasi saada.

Kohustus TSD vorm esitada on kõigil isikutel, kes tegid üksikisikutele maksustatavaid väljamakseid. Samuti nendel, kes küll väljamakseid ei teinud, kuid on registreeritud käibemaksukohustuslastena.

E-maksuametis/e-tollis saab füüsilise isiku tuludeklaratsiooni esitada alates 15. veebruarist. Samast kuupäevast väljastavad maksu- ja tolliameti piirkondlikud teeninduskohad eeltäidetud tuludeklaratsioonide väljatrükke.

Paberkandjal saavad füüsilised isikud tuludeklaratsioone esitada juba 4. jaanuarist, samas ei paku maksu- ja tolliamet praegu veel eeltäidetud andmeid. Maksuhaldur soovitab kasutada elektroonilist tulude deklareerimise võimalust, mis on mugavaim ja lihtsaim viis deklaratsiooni esitamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles