India külmutas maksuvaidluse tõttu osad Nokia varad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia telefonid on levinud üle maailma, pildil Nokia plakat Indias
Nokia telefonid on levinud üle maailma, pildil Nokia plakat Indias Foto: AFP / Scanpix

Nokia teatas, et India valitsus külmutas eelmisel nädalal maksuvaidluse tõttu osad ettevõtte varad ja pangakontod, samas ei tohiks see ettevõtte kinnitusel aga edasi lükata firma mobiiliäri Microsoftile müümist, kirjutab Reuters.

Nokia ja India võimud on pikalt vaielnud riigis teenitud kasumi maksustamise üle, Soome elektroonikaettevõttelt loodetakse lisaks seni makstule kasseerida juurde 333 miljonit dollarit.

Eelmise nädala algul otsustasid India võimud riigis asuvad Nokia varad ja pangakontod vaidluse lahendamiseni külmutada. Delhi kõrgem kohus küll avas Nokiale nädala lõpuks neile ligipääsu, kuid samas on ettevõtte teatel mõned põhivarad nagu hooned siiski võimude kontrolli all ehk firma ei saa neid ilma kohalike võimude loata müüa.

Nokia peab läbirääkimisi ka nende varade vabastamiseks ning ettevõtte kõneisik kinnitas, et nimetatud probleemid ei tohiks kuidagi mõjutada ettevõtte igapäevategevust ega ka mobiiliüksuse Microsoftile müümise protsessi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles