Itaalia poliitika kukutab aktsiaid ja tõstab laenuintresse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi Foto: Reuters

Itaalia ekspeaministrit Silvio Berlusconit toetavad viis ministrit otsustasid Enrico Letta koalitsioonivalitsusest lahkuda ja see uudis on kukutanud Itaalia aktsiabörse ning kergitanud Itaalia riigivõlakirjade intresse, kirjutab Reuters.

Sellega on euroala suuruselt kolmanda majandusega Itaalia jäänud toimiva valitsuseta. Investorid kardavad, et Itaalia poliitilise kaose mõju võib ulatuda üle riigipiiride, eriti kui Itaalia läheb vastu uutele valimistele. Kriis tuli äärmiselt ebasobival ajal, kui käimas on järgmise aasta eelarvekõnelused. Õnneks on euroala majandus hakanud toibuma.

Itaalia 10-aastaste võlakirjade intress kerkis reede 4,42 protsendilt esmaspäeval 4,73 protsendile, mis on kõrgeim tase pärast juunit.

Milano börsi FTSE MIB indeks kukkus pärast börsi avamist 2,5 protsenti, enim langesid pankade aktsiad. Berlusconi meediagrupi Mediaset aktsia langes peaaegu viis protsenti.

Itaalia peaminister Letta läheb kolmapäeval parlamenti, sealne usaldushääletus peab näitama, kui suur toetus on talle parlamendis alles jäänud. Parlamendi alamkojas on Lettal enamuse toetus, kuid ta peab võitma enda poole tosin senaatorit Berlusconi PDL parteist või opositsioonist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles