Uuring: 100 protsenti Eesti 15-19 aastastest noortest kasutavad nutitelefone

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefon.
Nutitelefon. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Tehnoloogiaettevõte LG Electronics (LG) viis hiljuti läbi uuringu, mis käsitleb mobiili kasutamise harjumusi kõigis kolmes Balti riigis. Uuringu tulemustest selgus, et Eestis eelistavad ja kasutavad nutitelefoni kõik 15-19-aastased noored, mis on kogu Baltikumi lõikes kõige silmapaistvam absoluutne tulemus.

Kõikide vanuserühmade läbilõikes kasutab uuringu kohaselt nutitelefoni aga koguni 52 protsenti eestlastest. Selle näitajaga on Eesti Baltikumis nutitelefoni kasutamise aktiivsuselt Leedu järel (57 protsenti) teisel kohal. Lätis eelistab nutitelefoni aga vaid 44 protsenti elanikkonnast. Lisaks moodustavad Eestis enam kui pool nutitelefoni kasutajatest mehed (58 protsenti). Sama tendents on märgatav ka teistes Balti riikides, kuid suurim protsentuaalne erinevus on iseloomulik Leedule, kus nutitelefoni kasutab koguni 63 protsenti meestest.

Juulis 2013 toimunud uuring viidi läbi koostöös uuringuagentuuriga Mindshare. Uuringus osalejad olid vanuses 15+ ja vastanute koguarv oli 1564.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles