Autorollo kohtuasi võttis uue pöörde

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna Liberalismi Akadeemia foorum «Vabadus ja vabaturumajandus». Pildil  Akadeemia tegevjuht Rain Rosimannus.
Reformierakonna Liberalismi Akadeemia foorum «Vabadus ja vabaturumajandus». Pildil Akadeemia tegevjuht Rain Rosimannus. Foto: Peeter Langovits

Reedesele Autorollo kohtuprotsessile olid esitatud viimase hetke tõendid, mille alusel võib oletada, et Autorollost saadud raha võis jõuda keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannuse abikaasa Rain Rosimannuse ettevõttesse, kirjutab Äripäev.

Eelmisel nädalal avalikustas Rosimannuse osalusega investeerimisega tegelev ettevõte OÜ Väädi möödunud aasta majandusaasta aruande, mille järgi osutas firma möödunud aastal 40 000 euro eest ärinõustamise teenust.

Pankrotitoimkonnast hageja esindaja, vandeadvokaat Olavi Jüri Luik esitas kohtus kahtluse, et 40 000 eurot võib olla Autorollo majandustegevusest teenitud raha, mis Läti ettevõtete kaudu on tagasi Rosimannuse osalusega firma kontole jõudnud.

«Eluliselt on usutav, et see 40 000 on Eestisse tagasi tulnud,» sõnas Luik. Ülemöödunud aastal laekus ärinõustamise eest OÜ-le Väädi 88 135 eurot.

Rosimannus sõnas, et vastaspool valetab ja laimab oma eesmärkide saavutamiseks häbematult. Ta polnud nõus täpsemaid asjaolusid selgitama: «Ei pea kohtu mõjutamist meedia vahendusel eetiliseks, pole seda teinud seni ega kavatse ka tulevikus.»

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles