Elektrimüüja vahetamine on hoogustunud

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lamp.
Lamp. Foto: Postimees.ee

Elektrimüüja vahetamine on viimastel kuudel mõnevõrra aktiivsemaks muutunud - kui augusti alguses vahetas müüjat 1640 tarbimiskohta, siis septembri alguses kasvas sama näitaja 1800 tarbimiskohani.

Tegemist on suurimate numbritega sellel aastal, kui välja jätta juuli algus, mil hakkasid kehtima kuuekuuliste lepingute asemel sõlmitud uued lepingud. Aasta esimesel poolel oli kuu jooksul müüjat vahetanud klientide hulk valdavalt paarisaja ja tuhande vahel, teatas Elering.

Teised elektriturgu iseloomustavad näitajad augusti jooksul oluliselt ei muutunud. Kuu lõpu seisuga oli kolmveerandil tarbimiskohtadest olemas leping elektri ostuks ning ülejäänud veerand kasutas üldteenust. Sõlmitud elektrilepingutest olid 78 protsenti tähtajalised ning 22 protsenti tähtajatud.

Lepingut omavad kliendid tarbisid andmelattu müüjate poolt sisestatud lepinguinfo põhjal augustis 88 protsenti ja elektrilepinguta tarbijad 12 protsenti Eestis kasutatud elektrist.

Eleringi teatel kasvas Eesti Energia bilansiportfelli turuosa augustis 71,5 protsendini, juunis oli see 70,5 protsenti. Baltic Energy Services OÜ turuosa kasvas 1,3 protsendipunti võrra 10,2 protsendini. Elektrum Eesti OÜ osa aga kahanes 13 protsendilt 9,6 protsendile.

Bilansiportfellide turuosad ei ühti bilansihaldurite enda osadega elektri müügil lõpptarbijatele, kuna bilansiportfell sisaldab ka portfelli kuuluvate teiste müüjate elektrikoguseid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles