Ministeerium: anname ettevõtetele aega kohanemiseks

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autoturg.
Autoturg. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Rahandusministeerium kaubandus-tööstuskoja, AMTELi ja maksumaksjate liidu väiteid, nagu ei oleks huvigruppe firmasõidukite kasutamist ja soetamist piiravate eelnõude ettevalmistusse kaasatud, kommenteerima ei soostunud.

«Eelarveprotsessi käigus tehtud tulu- ja kulupoliitilised otsused tuleb eelnõudena vormistatult esitada Riigikogule koos riigieelarvega septembri lõpuks. Kõnesoleva eelnõu planeeritav jõustumise aeg on alates 1. juulist 2014, et anda ettevõtetele aega kohanemiseks,» seisis ministeeriumi avalike suhete osakonna spetsialisti Rainer Lauritsa E24-le saadetud napis vastuses küsimusele, kas huvigruppide kaasamisest hoidumise süüdistustel on alust.

Valitsus algatas 25. septembril koos 2014. aasta riigieelarve seaduse eelnõuga ka tulumaksuseaduse muutmise eelnõu, millega soovitakse muuta töötaja isikliku sõiduauto kasutamise eest makstava hüvitise maksuvabastust ning tööandja ametiauto erisoodustuse maksustamise korda, samuti käibemaksuseaduse muutmise eelnõu, millega soovitakse piirata sisendkäibemaksu mahaarvamist sõiduautode soetamisel.

Maksumaksjate liidu hinnangul ei ole kummagi eelnõu ettevalmistamisel kinni peetud valitsuse reglemendi ega hea õigusloome ja normitehnika eeskirja nõuetest.

Eelnõude menetlemise suhtes on olnud kriitilised ka AMTEL ning kaubandus- ja tööstuskoda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles