Eesti kütusehinnad olid Euroopa odavaimad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kütusehinnad langevad.
Kütusehinnad langevad. Foto: AFP / Scanpix

Euroopa Komisjoni iganädalase keskmiste mootorikütuste hinnavõrdluse alusel olid esmaspäeva seisuga nii mootoribensiin kui ka diislikütus eelmisel nädalal Eestis võrreldes teiste Euroopa riikidega soodsamad.

Vaid Rumeenias oli mootoribensiin ja Luksemburgis diislikütus Eesti jaehindadest soodsamad.

Statoil Fuel & Retaili tanklate hinnavõrdlusest Baltimaade pealinnades reede keskpäeva seisuga selgub, et hinnad olid madalaimad Eestis ja kõige kõrgemale küündisid Leedus.

«Vaatamata Eesti suhteliselt kõrgetele aktsiisimääradele on Balti riikide võrdluses Eesti kütusehinnad siiski madalamad. See on selge märk väga tihedast konkurentsist siinsel mootorikütuste turul ja on klientide jaoks väga positiivne,» ütles BNS-ile ettevõtte mootorikütuste tootejuht Indrek Sass.

Aasta alguse seisuga moodustab Eestis aktsiis mootoribensiini liitrihinnast 0,423 eurot, Lätis 0,41 eurot ning Leedus 0,434 eurot. Diislikütuse liitrihinnast moodustab aktsiis Eestis 0,393 eurot, Lätis 0,33 eurot ning Leedus 0,33 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles