Air Baltic: oleme ainuke arvestatav lennufirma Baltikumis aastal 2010

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Balticu lennuk.
Air Balticu lennuk. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Lätlaste lennufirma Air Baltic kuulutas, et on alanud aastal ainuke tõsiseltvõetav lennufirma Baltikumis ning ühtlasi ainuke riigi osalusega lennufirma maailmas, mis mullu kasumisse jäi.


Air Balticu president ja tegevjuht Bertolt Flick märkis, et 2009 oli lennufirmale raske aasta. «SASi lahkumine  Air Balticust nõudis strateegiasuunitluse ja ka äri enda täielikku muutmist. Veelgi enam, 2009. aastal kaotasime sõna otseses mõttes koduturu kliendid, kui Läti SKT langes 18 protsenti,» sõnas Flick.

Firmajuhi sõnul lubavad head tulemused detsembris eeldada, et esialgne kasum on 14 miljonit latti ehk umbes 300 miljonit krooni, mis tuleneb erinevate teenuste müügist - hotellid, kindlustus, autorent jne.

«Me ootame majandustingimuste halvenemist Balti turgudel 2010. aastal võrreldes aastaga 2009. SKT langeb ka 2010. aastal ja paranemist ei ole oodata kuni 2011. aasta suveni. Me näeme reisijate arvu märkimisväärset vähenemist Baltikumi-sisestel lendudel ka edaspidi, kui residentide ostujõulisus kahaneb kõrgemate maksude, madalamate sissetulekute ja kasvava töötuse tõttu.»

Air Baltic vedas 2009. aastal 2 757 404 reisijat

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles