Augustis kasvas elektri tootmine ja tarbimine

Liisu Arumäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taastuvenergia moodustas kaheksa protsenti elektri kogutoodangust.
Taastuvenergia moodustas kaheksa protsenti elektri kogutoodangust. Foto: SCANPIX

Tänavu augustis kasvas elektri tootmine võrreldes eelmise aasta augustiga viis protsenti ja tarbimine kaks protsenti. Sisemaine tootmine ulatus augustis 965 gigavatt-tunnini ja tarbimine 571 gigavatt-tunnini.

Eleringi andmetel toodeti taastuvenergiat augustis ligi 73 gigavatt-tundi ning see moodustas kaheksa protsenti elektri kogutoodangust.

Elektri kaubanduslik eksport vähenes augustis aastases võrdluses ühe protsendi võrra 495 gigavatt-tunnini. Ekspordist läks 95 protsenti Lätti ning viis protsenti Soome.

Elektri import vähenes seevastu 27 protsenti 111 gigavatt-tunnini. Elektri import Soomest moodustas augustis 97 protsenti ja import Lätist kolm protsenti koguimpordist.

Lätis kasvas elektrienergia toodang augustis aastases võrdluses 29 protsenti 328 gigavatt-tunnini, Leedus püsis elektrienergia toodang eelmise aasta augustikuu tasemel, moodustades 359 gigavatt-tundi.

Balti riikide elektri tarbimine jäi esialgsetel andmetel samale tasemele eelmise aasta sama perioodiga, moodustades kokku 1942 gigavatt-tundi. Kolme riigi elektrienergia puudujääk oli augustis 290 gigavatt-tundi, vähenedes mullusega võrreldes kolmandiku võrra. Balti riikide kogutarbimisest moodustas defitsiit augustis 15 protsenti.

Põhjamaades kahanes elektrienergia toodang aastaga kaheksa protsenti ja tarbimine kaks protsenti. Kokku kujunes augustis Põhjamaade elektribilansi puudujäägiks 275 gigavatt-tundi, kuna ülejääk Norras ja Rootsis ei suutnud katta puudujääki Soomes ja Taanis.

Puuduolev elektrienergia imporditi Saksamaalt ja Venemaalt. Aasta tagasi augustis eksportisid Põhjamaad elektrit 1,5 teravatt-tundi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles