Inimeste põud: riigi tippjuhtide konkurssidele tuli vaid mõni kandideerimisavaldus

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tippjuhtide leidmine on paras peavalu. Pilt on illustratiivne.
Tippjuhtide leidmine on paras peavalu. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Riigikantselei teatel soovib majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi side ja infosüsteemide asekantsleriks saada 2 inimest ning keskkonnaministeeriumi asekantsleri kohale asumiseks avaldas soovi vaid üks inimene.

Natuke parem seis on kultuuriministeerumi spordi asekantsleri ja lennuameti peadirektori kohaga – mõlemale ametikohale tuli 4 kandideerimisavaldust. Tööinspektsiooni peadirektoriks aga soovib saada 6 inimest.

Tippjuhtide valikukomisjon koguneb 2. oktoobril.

Keskkonnaministeeriumi asekantsleri põhiülesandeks on keskkonnaauditi, keskkonnajuhtimissüsteemide, keskkonnamõju hindamise, keskkonnamõju strateegiline hindamise, keskkonnatasude, keskkonnavastutuse koordineerimine ning maapõue kasutamise ning kaitse tegevuse koordineerimine.

Tööinspektsiooni peadirektor juhib ja korraldab Tööinspektsiooni tööd ning tagab inspektsioonile seatud eesmärkide ja tulemuste saavutamise. Peadirektori peamine väljakutse on tulemustele ja koostööle orienteeritud organisatsioonikultuuri kujundamine, erinevate struktuuriüksuste ühtse halduspraktika ja kvaliteetsete avalike teenuste osutamise tagamine ning inspektsiooni muutmine ekspertorganisatsiooniks oma partneritele.

Lennuameti peadirektori põhiülesandeks on ohutu ja pideva lennundustegevuse toimimise tagamine Eestis ning järelevalve korraldamine Eestis registreeritud õhusõidukite ja lennundusettevõtete tegevuse seaduspärasuse ja ohutuse üle. Peadirektor tagab Lennuameti tegevussuutlikkuse ja teenusekvaliteedi ning esindab ametit selle tegevusvaldkonnas nii siseriiklikult kui ka rahvusvahelisel tasandil, panustades arengukavade ja seadusloome väljatöötamisse.

MKMi side ja riigi infosüsteemide asekantsleri põhiülesanne on juhtida riigi telekommunikatsiooni ja postside ning riigi infosüsteemide valdkonda eesmärgiga kujundada ühiskonnaliikmeid kaasav ning nende elukvaliteeti tõstev arenev infoühiskond ning tõsta Eesti majanduse konkurentsivõimet.

Kultuuriministeeriumi spordivaldkonna asekantsleri eesmärgiks on rikastada kõikide eestimaalaste elu läbi sportlikku tegevuse ning saavutuste. Spordi ühiskondlik roll on lähikümnendil nii Eestis kui mujal maailmas oluliselt tõusnud, olles suurim noorsoo- ja vabaajaliikumine Euroopas. Asekantsleri peamisteks tööülesanneteks on osalemine ministeeriumi juhtkonna töös, spordivaldkonna teemade riiklik juhtimine ja sidumine, samuti spordi peamiste valdkondlike katusorganisatsioonide kaudu sporditöö koordineerimine.

Praegu on vabad vaid Lennuameti ja Tööinspektsiooni peadirektorite ametikohad, ülejäänud ametikohtadel tegutsevad hetkel kohusetäitjad, kes peavad nüüd uuesti kohale kandideerima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles