Algatatud detailplaneeringute hulk on pealinnas tõusnud

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline näeb välja tornmaju täis pikitud Tallinna südalinn Tartu maantee, Rävala puiestee ja Liivalaia tänava vahel.
Selline näeb välja tornmaju täis pikitud Tallinna südalinn Tartu maantee, Rävala puiestee ja Liivalaia tänava vahel. Foto: Küllike Rooväli

Kuigi kinnisvaraturg on kahe aastaga langenud üle 50 protsendi, algatati Tallinnas mullu rohkem detailplaneeringuid kui 2008. aastal.


Möödunud aasta jooksul kehtestati Tallinnas 91 detailplaneeringut, algatati 125 ja võeti vastu 111 detailplaneeringut.

2008. aastal algatati 117, võeti vastu 92 ja kehtestati 102 detailplaneeringut - seega valmistas Tallinna linnaplaneerimise ameti detailplaneeringute teenistus mullu ette 16 eelnõu rohkem kui ülemöödunud aastal.

«Kinnisvaraarendusbuumi raugemist arvestades on see isegi mõneti üllatav, et menetluses olevate detailplaneeringute hulk vähenenud ei ole,» nentis abilinnapea Taavi Aas.

Samas ei osanud linnavalitsus öelda, milliste hoonete ehitust enim taotleti ja milliste ehitamiseks enim lube välja anti.

Linnaosade kaupa kehtestati detaiplaneeringuid mullu: Lasnamäe, Pirita 16; Kesklinn - 16; Mustamäe, Kristiine, Nõmme - 40; Haabersti, Põhja-Tallinn - 19.

2007. aastal algatati 129, võeti vastu 119 ja kehtestati 103 detailplaneeringut, 2006. aastal olid vastavad näitajad 129, 125 ja 126.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles