Finantsinspektsiooni uueks juhatuse esimeheks nimetati Kilvar Kessler

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kilvar Kessler.
Kilvar Kessler. Foto: Peeter Langovits

Finantsinspektsiooni nõukogu nimetas täna finantsinspektsiooni uueks juhatuse esimeheks Kilvar Kessleri, kes asub juhatuse esimehe ametikohuseid täitma 16. jaanuarist 2014.

Kilvar Kessler on olnud finantsinspektsiooni juhatuse liige aastatel 2002 – 2005 ning aastast 2008 kuni tänaseni, mil tema vastutusvaldkondadeks järelevalves on väärpaberiturgude järelevalve ja õigusküsimused.

«Soovin oma tulevases ametis tagada, et Finantsinspektsiooni tuntakse professionaalse, tõhusa, ettemääratava ja õiguspäraselt tegutseva järelevalveasutusena nii Eestis kui ka Euroopa finantsjärelevalvete koostööraamistikus,» ütles Kilvar Kessler.

Alates 1. jaanuarist 2014 jätkab finantsinspektsiooni juhatus senise nelja liikme asemel kolmeliikmelisena. Nõukogu otsusega nimetati inspektsiooni juhatuse liikmeks tagasi Andres Kurgpõld ja uueks juhatuse liikmeks Andre Nõmm, praegune finantsinspektsiooni finantsteenuste järelevalve divisjoni juht. Juhatuse liikmete ametiaeg algab 1. jaanuarist 2014.

Finantsinspektsiooni struktuuris jääb jätkuvalt eristatuks finantsteenuste järelevalve ja kapitalijärelevalve. Kapitalijärelevalve tegevuse eesmärk on järelevalve alla kuuluvate finantsasutuste riskide ja jätkusuutlikkuse analüüs. Kapitalijärelevalve valdkonna eest vastutab juhatuse liige Andres Kurgpõld. Teenusejärelevalve põhieesmärgiks on finantsteenuste ning –turu läbipaistvuse ja teenuste usaldusväärse pakkumise tagamine ning teenusejärelevalve valdkonna eest vastutab alates 1. jaanuarist 2014 Andre Nõmm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles