Eesti ja Maroko sõlmisid topeltmaksustamise vältimise lepingu

Liisu Arumäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maroko on Eestile osakaalult olulisim kaubanduspartner Põhja-Aafrikas.
Maroko on Eestile osakaalult olulisim kaubanduspartner Põhja-Aafrikas. Foto: SCANPIX

Välisminister Urmas Paet ja Maroko välisminister Saad-Eddine El Othmani allkirjastasid kohtumisel ÜRO peaassamblee raames Eesti ja Maroko topeltmaksustamise vältimise lepingu, vahendab välisministeerium.

«Maroko on Eestile osakaalult olulisim kaubanduspartner Põhja-Aafrikas ning kaubavahetuse maht oli 2012. aastal üle 32 miljoni euro,» ütles Paet kohtumisel. ,,Äsjase topeltmaksustamise lepingu allkirjastamisega ja varem sõlmitud investeeringute kaitse kokkuleppega oleme loonud hea aluse võimaldamaks veelgi tihedamat majandussuhtlust,“ lisas ta.

Eesti on Paeti sõnul valmis jagama oma e-valitsemise kogemust plaanitavaks avalike e-teenuste süsteemi väljaarendamiseks Marokos. «Esialgsed sammud kogemuste vahetamisel on juba tehtud. Loodetavasti õnnestub peagi ka reaalse koostööga alustada,» märkis Paet. Ta lisas, et samuti on võimalik koostöövaldkond põlevkivitööstus.

Välisministrid rääkisid kohtumisel ka koostööst ÜROs ja teineteise kandidatuuride vastastikusest toetamisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles