Nestor: lastetoetused ei tõuse kuni Ansip on peaminister

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor
Eiki Nestor Foto: Peeter Langovits

Nii kaua kui Andrus Ansip on peaminister, niikaua Eestis lastetoetused ei tõuse, ütles sotsiaaldemokraadist riigikogu liige Eiki Nestor.

«1. jaanuaril möödub 10 aastat, kui Eesti riigis tõsteti lastetoetust esimesele lapsele. Pere teisele lapsele tõsteti seda toetust viimati veelgi varem,» rääkis Nestor Postimehele.

«Kui otse välja öelda, nii kaua kui Ansip on peaminister, nii kaua lastetoetused ei tõuse. Mitte midagi teha ei ole, vastu vaielda ei saa,» lisas ta.

See katse, mis tehti nende perede toetamiseks, kus sissetulekud on väikesed, on Nestori hinnangul sotsiaalpoliitiline läbikukkumine.

Teine oluline teema eelarves on Nestori sõnul seotud tulumaksuvabastusega. «See, et pensionäridel seda tõsteti, see on väga õige. Aga teistel mitte ja see vahe koguaeg suureneb ning mitte midagi ei toimu.»

Ööistungitest sotsiaaldemokraadid Nestori sõnul huvitatud ei ole, kuid rõhutas, et debatt eelarve üle tuleb tõsine.

«Meil on selline komme, et me oleme üritanud ajada asja nii nagu aetakse ja ei ole näinud ööistungites mingit suurt eesmärki,» märkis Nestor. «Ülejäänud kolleegide kohta on mul raske öelda, võibolla neil see eesmärk on.»

Samas lisas Nestor, et oma muudatustega kindlasti välja tullakse ja eesmärgiks on näidata, et eelarvet on võimalik teha palju paremini kui valitsus on teinud.

Valitsus andis täna riigikogule üle järgmise aasta eelarve eelnõu, mida parlament nüüd menetlema asub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles