Kirjavead CVs on levinuim põhjus, miks tööandjad selle välja praagivad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toetusega püütakse leevendada olukorda, kus tööealine inimene ei saa oma lähedase hooldamise tõttu töötamist jätkata või uut ametit otsida.
Toetusega püütakse leevendada olukorda, kus tööealine inimene ei saa oma lähedase hooldamise tõttu töötamist jätkata või uut ametit otsida. Foto: SCANPIX

Loovust peetakse üldiselt väga positiivseks omaduseks. Seda muidugi juhul kui see ei avaldu oma CV smailidega kaunistamises või sellele muusikavideo lisamises.

Viimast on aga tõepoolest juhtunud nagu selgus CareerBuilderi uuringust, kus uuriti, milliseid möödalaskmisi on töölesoovijad oma CVdes teinud ning kuidas need mõjutavad töö saamist.

Selgus, et tihti oli CV kõrvale tõstmise esimeseks põhjuseks keelepruuk, mida selles kasutati. Näiteks oli CV kaunistatud «smailidega» või kirjutatud interneti-jututubade slängis. Kui juba CVst oli näha inimese äärmine enesekesksus – näiteks lõppes see üleskutsega «Võtke mind tööle, ma olen suurepärane töötaja!», siis oli ka see sageli põhjuseks, miks inimest ei valitud.

Levinud vigadest CVdes on palju räägitud, kuid tööotsijad teevad neid ikka ja jälle. Uuringust selgus, et 58 protsenti tööandjatest jätab automaatselt kõrvale CVd, milles on kirjavead. Samas 36 protsenti tööandjatest tunnistas, et nad jätavad kõrvale CVd, milles puudub isikupära. Kui CVs puudub nimekiri inimeste oskusest ja täpsed kuupäevad eelmiste ametikohtade kohta, siis kolmandik tööandjaid praagib selle inimese kandideerijate hulgast välja. Veerand tööandjatest aga ei pööra aga üldse mingit tähelepanu CVdele, mis saabuvad paberkandjatel, eelistades vaid digitaalset suhtlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles