Kuldse iPhone'i hinnad mustal turul on hullumeelsed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldne iPhone.
Kuldne iPhone. Foto: Andrew Burton/AFP

Apple'i võimetus vastata hullumeelsele nõudlusele ja varustada poode kuldse iPhone 5-ga on loonud kasutatud iPhone'ide hinnamulli eBay's ja Hiina mustal turul.

Pole selge, miks Apple ei võiks kõigile soovijatele üht kuldset iPhone'i võimaldada. Ametlikult ei täideta internetis tehtud tellimusi enne oktoobrikuud. Osades poodides ja riikides pole aga kuldset iPhone'i kunagi müügil olnudki. Apple'i esinduspoes San Franciscos näiteks oli müügil vaid 20 kuldset mudelit, vahendab Business Insider.

Kuna kuldne iPhone oli tavatarbijatele täiesti kättesaamatu juba mõni minut pärast müügiletulekut, on inimesed pöördunud eBay'sse, kus kolme kuldse iPhone'i komplekti müüakse tervelt 4600 dollari eest.

See on kõrgeim küsitud hind, kuid aktiivsetes oksjonites käib pakkumine, kus hinnad ulatuvad kuni 2247 dollarini. Üksainus kuldne iPhone müüdi lõpuks uskumatu 10 100 dollari eest.

Hiinas maksab kuldne iPhone «hallil turul» 1634 dollarit ehk umbes kahekordse jaemüügi hinna. Sahkerdajad ostsid müügipäeval Hongkongis kuldseid iPhone'sid kokku 1161 dollari eest, mis on siiski 721 dollarit originaalhinnast enam.

Lisaks müüb Gold Genie nimeline ettevõte päris kullatud iPhone'i versioone, mille hinnad algavad 2850 dollarist. iPhone 5S pole loomulikult kullast, vaid kullavärvi alumiiniumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles