Äri ja jumalik abi ehk kas tubli kristlane teeb äri kuidagi teisiti?

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raigo Tammo
Raigo Tammo Foto: Peeter Langovits

Ettevõtja Raigo Tammo on kolmandat põlve kristlane ja usub, et kristlik eetika sobib ettevõtja ellu väga hästi, kirjutab ajakiri Liidrite Lood. Kas ta teeb äri teisiti, kui inimesed, kes on usu suhtes ükskõiksed?

Tammo ei rõhuta äri ajades, et ta on kristlane. Samas on ta veendunud, et kristlik eetika ettevõtja ellu sobib – on ju loomulik, et ollakse aus, peetakse kinni kokkulepetest, täidetakse võetud kohustusi, üritatakse ebaõnnestumiste korral leida kiireid lahendusi ning makstakse alati palgapäeval töötasud välja.

Ettevõtete Estanc ja Tammer omanik Tammo ei tea, kui paljud tema äripartneritest või töötajatest on kristlased, kuid ta usub, et kristlased on head töötajad, sest juba oma usu tõttu peaksid nad andma endast parima.

Tammo endine kolleeg Tarmo Lige arvab, et ega kristlaseks olemine väga suuri eeliseid äris annagi. Kui ise ei pinguta, siis Jumal ka ei õnnista ning äripartnerite usaldus tuleb välja teenida sõltumata sellest, kas on nad on kristlased või mitte. Siiski lisab Lige, et esmase kontakti loomine on ehk mõttekaaslasega lihtsam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles