Eesti ja Läti on Leedu tuumajaama suhtes äraootavad

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Leedu Visaginase tuumaelektrijaama sisemusse aastal 2009.
Vaade Leedu Visaginase tuumaelektrijaama sisemusse aastal 2009. Foto: Reuters

Eesti ja Läti esindajad ootavad Balti ekspertidelt Leedu Visaginase tuumajaama kohta ettepanekuid, mis muudaksid projekti majanduslikult edukaks, kirjutab Leedu ärileht Verslo Žinios esmaspäeval.

«Välistatud ei ole ükski seisukoht. Võidakse otsustada, et tuumajaam tuleb liiga kallis ja siis on vaja otsida alternatiivseid elektri tootmise võimalusi. Ei saa välistada võimalust, et tuumajaam võib pika aja jooksul ära tasuda. Samuti võib tulla mõni kompromissettepanek,» ütles Eesti majandusministeeriumi energeetika asekantsler Ando Leppiman.

Läti majandusminister Daniels Pavluts ütles ajalehele, et Läti ei saa osaleda tuumajaama projektis, kui see ei kujune äriliselt edukaks.

«Seetõttu ootab Läti kinnitust, et tuumajaam tasub end ära. "Ootame ära ekspertide järeldused ja arvestused, siis on näha, kas seda projekti on võimalik muuta majanduslikult edukaks,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles