Iisraeli poisid leiutasid finantsnõu andva telefoniaplikatsiooni

Liisu Arumäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benji Gruenbaum töötab enda sõnul aplikatsiooni kallal 22 tundi ööpäevas ning tal on AppCampuses isegi oma magamiskoht.
Benji Gruenbaum töötab enda sõnul aplikatsiooni kallal 22 tundi ööpäevas ning tal on AppCampuses isegi oma magamiskoht. Foto: Liis Treimann / Postimees

Iisraelist pärit vennad panid aluse programmile, mis kogub kokku erinevate finantsanalüütikute jagatud nõuanded ning analüüsib nende usaldusväärsust. Hetkel loob meeskond Soomes AppCampuses aplikatsiooni ka Windows Phone'ile, praegu saab aga juba endale soetada programmi veebiversiooni.

TipRanksi nimelise ettevõtte tarkvarainseneri ja ühe asutaja Benji Gruenbaumi sõnul on nende põhieesmärgiks tuua aktsiate valimisse ja analüütikute aruannetesse tagasi vastutus ning läbipaistvus. „Üle 100 miljoni inimese loeb aktsiasoovitusi erinevatel finantslehekülgedel, nagu näiteks Bloomberg, Forbes ja Yahoo! Finance, aga meil pole tegelikult õrna aimu, kes need soovituste jagajad on ning miks me peaksime neid kuulama. Siis hakkasimegi jälgima individuaalseid analüütikuid ning nende tulemuslikkust. See oli tüütu ja aeganõudev protsess ning leidsime selle käigus mõned tüübid, kelle nõu ei tasuks kindlasti kuulda võtta,“ selgitab Gruenbaum TipRanksi tagamaid.

Ta lisab veel, et TipRanks pole finantsettevõte vaid tehnoloogiaettevõte ning kuigi aplikatsioon annab aktsiaotsuseid tehes täpset infot, töötab see siiski kõige paremini teiste finantsvahenditega integreeritult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles