Naastrehvide lubatud kasutusaeg lühenes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naastrehv.
Naastrehv. Foto: Toomas Huik.

Reedel jõustub majandus- ja kommunikatsiooniministri määrus, mis lühendab naastrehvide kasutusaega ja lubab nendega autodel sõita vaid 31. märtsini.

 Täna Riigi Teatajas avaldatud määruse järgi võib naastrehve sõidukil kasutada alates 15. oktoobrist kuni 31. märtsini. «Erandina võib talviste tee- ja ilmastikuolude esinemise korral naastrehve kasutada 1. oktoobrist kuni 30. aprillini,» seisab määruses.

See tähendab, et kui teeolud on talvised, ei hakata ka pärast 1. aprilli autojuhte naastrehvide kasutamise korral trahvima.

Ettepaneku naastrehvide kasutusaja lühendamiseks tegi maanteeamet, peadirektori asetäitja Villu Vane sõnul lähtuti mitmest asjaolust. «Esiteks on seitse kuud liiga pikk aeg naastrehvide kasutamiseks. Ka meie lähinaabrid, Soome ja Rootsi on naastrehvide kasutusaega vähendanud viiele kuule,» põhjendas ta.

Oluline on ka see, et naastrehvid kulutavad teekatet tunduvalt rohkem kui teised rehvitüübid.

Varem võisid autodel naastrehvid all olla 1. oktoobrist kuni 1. maini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles