Võrumaa ainus prügila suletakse aasta pärast

Martti Kass
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügimägi..
Prügimägi.. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Võrumaa ainus prügila Räpol suletakse aasta pärast ning lähiajal peaks valmima prügila keskkonnamõju­de hinda­mise projekt, mis annab selleks täpsed suunised.

«2009. aasta 16. juuli on kindel kuupäev, mil aastakümneid tegutsenud Räpo prügila peab olema suletud,» ütles Võrumaa keskkonnateenistuse juhataja Ena Poltimäe ajalehele Võrumaa Teataja.

Juuli lõpus või augusti algul valmib prügila keskkonna­mõjude hindamise projekt. Prügila sulgemise projekt peaks valmima oktoob­ri lõpuks ning seejärel asutakse ettevõtmisele rahalist katet taotlema. Räpo prügila sulgemist korraldab AS Ragn-Sells.

Ena Poltimäe sõnul ei vasta Räpo prügila euronõuetele ja seepärast muutub prügi ladestamine seal järjest kallimaks. Praegu maksab ühe tonni jäätmete ladestamine Räpol 679 krooni, saastetasu on sellest 266 krooni. Sel aastal on saastetasu kahekordne, 2009. aastal rakendub aga koguni kolmekordne saastetasu määr. Siis ulatub see 400 krooni kanti.

Prügikäitluse võtmeküsimuseks on Ena Poltimäe sõnul sortimine kohalikes väikestes jäätmejaamades. Nende rajamist toetab ka keskkonnainvesteeringute keskus. Võrus, Antslas, Vastseliinas ja Rõuges on jäätmejaam juba rajatud, nüüd tuleb omavalitsustes edasi liikuda väiksemate kohtade poole.



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles