Araablased ostlevad lennukiturul

Marti Aavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sheik Ahmed Bin Saif Al Nahyan, Etihad Airways'i juht Farnborough lennukinäituse  ajal peetud pressikonverentsil.
Sheik Ahmed Bin Saif Al Nahyan, Etihad Airways'i juht Farnborough lennukinäituse ajal peetud pressikonverentsil. Foto: AFP / Scanpix

Nii Euroopa Airbus kui Ameerika konkurent Boeing on sõlminud eile alanud Farnborough' lennundusnäitusel Araabia lennukompaniidega suuri lepinguid.


Aasta esimese kuuga on Euroopa lennukitootja Airbus trotsinud lennunduse madalseisu ja müünud 525 lennukit, mille «letihind» küünib 39 miljardi euroni.

Eile lisandus nii Airbusile kui Boeingule hiigelleping araablastega.

Araabia Ühendemiraatide lennukompanii Etihad Airways sõlmis Airbusiga siduva lepingu kokku 55 lennuki ostmiseks. Neist 20 on A320, 25 A350 XWB ja 10 Airbus A380 lennukid.

Etihadi juht James Hogan ütles, et nad ostavad Airbusi uued efektiivsed lennukid, et olla «nooruslikumate ja rohelisemate» lennukompaniide hulgas.

Üksiti sõnas ta, et nende tellimuse suurus peegeldab Araabia riikide olulisuse kasvu üleilmses lennunduses.

Ka Airbusi Ameerika konkurent sõlmis sellel nädalal hiigelsuure lepingu araablastega. Etihad tellis 35 Boeing 787 Dreamlinerit ja 10 Boeing 777.

Lisaks napsas Boeing Airbusi eest lepingu FlyDubaiga ning valmistab neile 50 Boeing 737 lennukit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles