Fortumo laienes Nigeeria turule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fortumo juhatuse liige Martin Koppel firma Tartu kontoris.
Fortumo juhatuse liige Martin Koppel firma Tartu kontoris. Foto: SCANPIX

Tartus asuv mobiilimaksetega tegelev ettevõte Fortumo teatas blogis, et sõlmis kokkulepped Nigeeria turul tegutsevate  operaatoritega MTN, Airtel, Etisalat, M-Telt, mis tähendab, et 114 miljonil mobiilikasutajal avaneb nüüdsest võimalus ettevõtte teenuseid kasutada.

Tegu on juba teisele suurele turule astumisega sel nädalal  - eile teatas ettevõte, et laienes ka 530 miljoni potentsiaalse kasutajaga India turule.

Fortumo blogi toob välja kõneka fakti - 75 protsenti Nigeeria internetiühendustest Nigeerias on mobiilsete seadmete põhised, kokku on mobiilse interneti kasutajaid riigis 35 miljonit.

Kuigi ainult 25 protsenti kasutusel olevatest mobiiltelefonidest on nutitelefonid, on lähiaastatel turule oodata uusi odavaid mudeleid, mis peaks ka mobiilse interneti kasutajate arvu järseult suurendama. 2012. aastal näitas Nigeeria nutitelefonide kasutajate arv kahekordset kasvu.

Fortumo pakub mobiilimakseteenuseid üle seitsmekümne riigi mobiilirakenduste arendajatele, lubades digitaalsete kaupade eest tasuda mobiiliarve alusel, pangakaarti kasutamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles