Seeder: toiduainetööstuse efektiivsus peab kasvama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Nõo lihatööstuse juurdeehituse avamine eelmise aasta kevadel.
Pildil on Nõo lihatööstuse juurdeehituse avamine eelmise aasta kevadel. Foto: Margus Ansu

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ütles täna Nõo Lihatööstuse uue hoone nurgakivi panekul, et Eesti lihasektor vajab efektiivsuse tõstmiseks enam koostööd tootjate ja töötlejate vahel ning selget spetsialiseerumist.

«Eesti lihatoodete kvaliteet on väga hea, kuid meie toiduainetööstuste efektiivsus võrreldes Lääne-Euroopaga vajab veel tõstmist. See on ka tarbijale oluline, sest efektiivsem tootmine on eeldus hindade stabiliseerimiseks,» rääkis Seeder. «Senisest enam vajab Eesti lihasektor tõhusamat koostööd tootjate ja tööstuste vahel, et jõuaksime oma tooraine ka kohapeal töödelda ja toota kõrgema lisandväärtusega kvaliteettooteid.»

Lihasektori toodetav lisandväärtus oli eelmisel aastal 39,7 miljonit eurot ehk 2011. aastaga võrreldes 5,4 miljonit eurot vähem (12 protsenti). Lihatoodete tootmisega loodav lisandväärtus moodustas toiduaine tootmise lisandväärtusest 18 protsenti.

Seederi sõnul vajab sektor efektiivsuse tõstmiseks investeeringuid. «Selleks, et tõsta toiduainetööstuste efektiivsust, on vaja investeeringuid uutesse seadmetesse ja tootmishoonetesse. Nõo Lihatööstus on hea näide sellest, kuidas ka väiksem tööstus võib turul suurtega edukalt konkureerida, kui suudab leida endale õige niši,» ütles Seeder.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles