Startup Wise Guys idufirmade kiirendis alustasid kaheksa uut meeskonda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Start-up Wiseguys programmi juht Mike Reiner
Start-up Wiseguys programmi juht Mike Reiner Foto: Peeter Langovits

Eesti esimeses idufirmade kiirendis Startup Wise Guys alustas eelmisel nädalal kolmas lend noori tehnoloogiaettevõtteid. Kohal on kaheksa meeskonda seitsmest riigist, keda ootab ees tihe kolmekuuline programm. Selle käigus saadakse nõu kohalikelt ja rahvusvahelistelt mentoritelt ning programm päädib esitluspäevadega Tallinnas ja Londonis.

Startup Wise Guysi arenguprogrammi kolmanda lennu tiimideks on TrainedOn (Ungari, Eesti), Leaf (Costa Rica), Camorka (Eesti), SiftyNet (Tšehhi), Safevox (Läti), Edumoko (Venemaa), Rockyourpaper (India), Actual Reports (Eesti).

Möödunud aastal asutatud Startup Wise Guysil on tänaseks kahe lennu jagu vilistlasi, kellesse erinevad investorid on tänaseks paigutanud üle miljoni euro.

Kiirendi esimesest lennust pärinevasse Hollandi videoäppi WappZapp on investeeritud 650 000 eurot, viimane rahasüst tuli soomlaste meediagrupi Sanoma investeerimisharult. Kokku on saanud jätkurahastust kuus esimese lennu firmat kaheksast.

Teisest lennust on üks idufirma tõstnud 100 000 dollarit, rahastust on saanud veel üks ning kahel ettevõttel on läbirääkimised investoritega lõppjärgus. Käivet teenivad 70 protsenti teise lennu firmadest.

«Vilistlastiimid teevad suurepärast tööd ja rahvusvaheline huvi meie kiirendiprogrammi vastu kasvab jõudsalt,» ütles Startup Wise Guysi kaasasutaja ja juht Mike Reiner.
«Sel nädalal alustavad näiteks tiimid Indiast, Costa Ricast, Tšehhist, Lätist, Venemaalt ja muidugi Eestist. Siinne idufirmade ökosüsteem on õitsele löönud ning on tore, et kohalike edulugude toel on Eestist tehtud magnet andekatele ettevõtjatele kogu maailmast».

Startup Wise Guys investeerib igasse programmiga liitunud firmasse kuni 15 000 eurot ning omandab selle eest 8-protsendilise osaluse. Lisaks sellele pakub programm meeskondadele loovat töökeskkonda Tallinnas Valges Majas.

Lisaks SmartCapi investeeringule toetavad kiirendi edukaid vilistlasi kokku miljoni euroga ka 15 ingelinvestorit, kes aitavad ühtlasi valida programmiga liituda soovivaid idufirmasid.

Ingelinvestor Riivo Anton on Startup Wise Guysi arenguga rahul. «15 programmis osalenud ettevõttest on 9 jätkuinvesteeringu juba saanud või kohe saamas, mis võimaldab ettevõtetel jätkata arengut ning on ühtlasi tunnustuseks kiirendi meeskonna tööle».
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles