Starmani asutajal on uued tehnoloogiaärid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Starman.
Starman. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kaablifirma Starman asutaja ja üks omanikke Indrek Kuivallik on viimastel aastatel investeerinud mitmesse uudse tehnoloogia valdkonda. Ja seda edukalt, sest näiteks Lätti müüdud tuule­generaatorid tõid talle mullu kopsaka kasumi, kirjutab Äripäev.

Kuivalliku investeerimisfirmale Spring Capital kuuluv Energy Ventures OÜ investeerib tuuleenergeetika projektidesse. Mulluse aruande järgi kujunes firma puhaskasumiks 12,2 miljonit eurot.
Läti tuulepark pole aga Kuivalliku ainus investeering uuemasse tehnoloogiasse. Näiteks on ta viimastel aastatel raha paigutanud tehnoloogiat arendavatesse iduettevõtetesse, nagu Defendec OÜ ja Visitret Displays OÜ.

Neist esimene arendab traadita sensorvõrku ehk jälgimissüsteemi, mis ühendab liikumist tuvastava sensori ja kaamerasilmad ning võimaldab kasutajal kiiresti reageerida häireolukorrale. Ettevõte on tarninud süsteemi Eesti Politsei- ja Piiri­valveametile ja alustas eksporti juba 2010. aastal. 2012. aasta aruande järgi lisandusid kasutajate sekka Montenegro ja Rumeenia piirivalved. Ette­võttesse on investeerinud ka Eesti Arengufondi investeerimisfirma SmartCap.

Visitret Displays tegeleb aga ekraani­tehnoloogia arendamisega, mille energiatarbimine on madal ja reaktsiooniaeg kiire. Näiteks sobib tehnoloogia nii sise- kui ka välistingimustes kastutatavatele info- ja reklaamitabloodele.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles