Liit: kaubanduspindade kasv toob kaasa hinnasõja

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru Keskus.
Viru Keskus. Foto: Toomas Huik

Lähiaastateks planeeritavad uued kaubanduskeskused lisavad Tallinna enam kui 100 tuhat ruutmeetrit kaubanduspinda, Eesti kinnisvarafirmade liidu tegevdirektor Tõnis Rüütli hinnangul toob see kaasa turusõja, mille peab kinni maksma tarbija.

Lisaks juba praegusele kaubapinnale peaksid mõne aasta pärast valmima üle 50 tuhande ruutmeetrise rendipinnaga Panorama City ja Peterburi maantee kaubanduskeskus ning märkimisväärselt laieneb ka Ülemiste keskus, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Kinnisvarafirmade liidu tegevdirektori Tõnis Rüütli hinnangul toob kaubanduspindade kasv aga kaasa hinnasõja, mille päeva lõpus maksavad tarbijad selle kinni.

«Ühelt poolt, kui hinnad üles lähevad, siis tarbijal on võimalik jalgadega hääletada ja seda ta kindlasti ka teeb,» ütles Viru keskuse juhatuse liige Ants Vasar.

Eurobaromeetri värske küsitluse kohaselt on aga 57 protsenti Eesti elanikest skeptilised praeguse majandusolukorra suhtes, pidades just hinnatõusu üheks peamiseks murekohaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles