Huawei loodab sel aastal teenida LTE-seadmete müügiga 2 miljardit dollarit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huawei logo.
Huawei logo. Foto: SCANPIX

Hiina telekomiseadmete tootja Huawei loodab käesoleval aastal teenida LTE-seadmete sektoris üle 2 miljardi dollari müügitulu, kirjutab Reuters.

«Kuigi 4G LTE tehnoloogia lubab kiiremat videostriimimist ning allalaadimisi, sõltub 4G populaarsus siiski peamiselt seda toetavate nutitelefonide hinnast,» ütles Huawei LTE seadmete äri juht Peter Zhou.

«LTE-toega nutitelefonide hind on ikka veel kõrgem kui ilma selle tehnoloogiate seadmete maksumus. See on normaalne,» ütles Zhou.

Maailmas on hetkel umbes 100 miljonit 4G LTE kasutajat, mis moodustab vaid väikese osa kõikidest mobiilse andmeside kasutajatest, Zhou hinnangul on kolme aasta pärast oodata aga miljardi 4G LTE kasutaja piiri ületamist.

«Umbes 2015. aastal peaksid LTE toega ja ilma selle toeta nutitelefonide hinnad võrdsustuma, seega suureneb ka selle tehnoloogiaga nutitelefonide kasutajate arv,» prognoosis Zhou.

Uuringufirma IHS iSupply hinnangul peaks 4G LTE infrastruktuurile kulutatavad summad eelmise aasta 8,7 miljardilt dollarilt kasvama sel aastal pea kolmekordseks ehk 24,3 miljardi dollarini. Kasvu veavad uute 4G-võrkude avamised suurtel turgudel nagu Hiina, Jaapan ja Saksamaa.

Kaks suurimat tootjat Ericsson ja Huawei omavad uuringufirma Informa hinnangul 4G-seadmete turul 74 protsendi suurust osa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles