Tööintervjuule koos emaga? Miks ka mitte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ei maksa imestada, kui nooruke töölesoovija tööintervjuule koos emaga ilmub. Pilt on illustratiivne.
Ei maksa imestada, kui nooruke töölesoovija tööintervjuule koos emaga ilmub. Pilt on illustratiivne. Foto: Scapix

Palju on räägitud ja kirjutatud sellest, kuidas noored töötajad hindavad väga vabadust ja tahavad saada otsustamisõigust. Wall Street Journal aga kirjutab uuest trendist – noored võtavad oma vanemaid kaasa kontorisse ja kaasavad neid firmaüritustesse. Veelgi enam - lapsevanemaid on nähtud lausa tööintervjuudel oma võsukesi toetamas.

Paul From, Central Wire Industries juht on harjunud, et ettevõtte töötajate lapsed mõnikord kontoris ringi sebivad ja et neid võetakse firmaüritustele kaasa. Viimase viie aasta jooksul aga on ta märganud, et 20ndates ja 30ndates töötajad toovad endaga kaasa uusi külalisi: oma ema ja isa.

Nn Y-põlvkond on inimesed, kes on sündinud ajavahemikus 1981-2000. Neil on lähedased suhted oma vanematega ja vanemad on harjunud nende elu korraldama. Ehk et nad on mõneti hellitatud. Kui nad alustasid oma tööelu, olid nende vanemad väga seotud nende tööotsingute ja tööl algusest ette tulevate probleemidega. Nüüd aga on ettevõtted hakanud seda nähtust enda kasuks ära kasutama ja kaasama töötajate vanemaid, et talente enda juures kinni hoida. Näiteks korraldatakse lahtiste uste päevi, kuhu kutsutakse ka töötajate vanemaid.

Nii korraldas Google maikuus lausa päeva, kus töötajate vanemad olid oodatud oma lastega koos nende töökohta. Ettevõte võõrustas sel päeval oma peakorteris enam kui 2000 vanemat. Sarnast ettevõtmist plaanib novembriks ka linkedIn.

Lapsevanemaid on nähtud nüüd lausa tööintervjuudel oma võsukesi saatmas. Ühes Adecco eelmise aasta uuringus küsitleti 500 kolledžilõpetajat ja selgus, et 8 protsenti neist olid kaasanud oma tööintervjuusse vanemad ning kolmel protsendil istus ema või isa lausa intervjuul kõrval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles