Nisu hinna suur kukkumine jätkub

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teravili.
Teravili. Foto: Elmo Riig / Sakala

Nisu hind, mis on aastaga kukkunud enam kui veerandi võrra, langeb edasi, sest oodata on kõigi aegade suurimat teraviljasaaki, kirjutab Bloomberg.

Nisu börsihind on sel aastal langenud 17 ning aastaga 26,4 protsenti. Hinnalangus ilmselt jätkub, sest põllumehed üle maailma valmistuvad eeloleval koristushooajal koguma 708,9 miljonit tonni, mis on kõigi aegade suurim saak, ennustab USA põllumajandusministeerium. Suuremat saaki on oodata peaaegu kõikides olulisemates teraviljakasvatuspiirkondades – Kanadas 16, Venemaal 43 ja Ukrainas 40 protsenti.

Rekordilist saaki oodatakse ka maisile. Maailma maisitoodang kasvab 11 protsenti rekordilise 975 miljoni tonnini. Ameerika farmerid koguvad rekordilised 350 miljonit tonni.

Aastaga on maisi hind langenud 38,2 protsenti.

Maailma toiduainete hinnad langesid augustis 1,9 protsenti, mis oli neljas kuud järjestikune languskuu. Maailma toiduorganisatsiooni FAO andmetel on toiduainete hinnad 15 protsenti madalamad kui 2011. aasta veebruaris, mil hinnad olid tipus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles