Ligi: valmisolek Kreeka abistamiseks on olemas

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi
Rahandusminister Jürgen Ligi Foto: Toomas Huik

Rahandusminister Jürgen Ligi sõnul on Eestil ja Euroopal valmisolek Kreeka abistamiseks olemas, kuid vastavat ostust veel tehtud ei ole.

«Kuid tuleb teha kõik, et see programm oleks võimalikult tilluke,» rääkis Ligi esmaspäeval ajakirjanikele. «Kreekal on troika ülevaatus septembri teises poolest. Raha vajadust arutatakse ilmselt novembris.»

Kreeka majanduslangus on Ligi sõnul aeglustunud ja rahul ollakse ka sellega, et ettevõtjad on hakanud maksu maksma. «Üks ja teine asi on paranenud, nii kokkuhoius kui reformi meetmetes on edenemisi.»

Peaminister Andrus Ansip ütles eelmisel nädala, et Eesti on valmis osalema Kreeka kolmandas abipaketis ning ollakse valmis aitama ka eurotsooni teisi raskustes riike.

Ligi sõnul saigi peaminister eelmisel nädalal Reutersi küsimusele vastata ainult nii nagu ta vastas. «Me oleme valmis, terve Euroopa on valmis, aga see ei tähenda, et on olemas otsus, » rõhutas rahandusminister.

See teadmine, et Kreekale võib vaja minna lisaraha on Ligi sõnul olnud olemas koguaeg, täpne vajadus selgub aga pärast ülevaadet.

Lisaks laenusumma suurendamisele on kaalumisel ka meetmete tugevdamine ja programmi pikendamine.

«Me oleme alati seisnud selle eest, et riik ise peab pingutama, et pakett oleks minimeeritud. Võimalikult väike. Põhijoon ei saa olla langeva majanduse üleval hoidmine,» märkis rahandusminister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles