Teises kvartalis kasvas ELis tööjõukulu enim Eestis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eestis kasvasid tööjõukulud teises kvartalis aastaga 7,7 protsenti, mis oli Euroopa Liidus (EL) suurim kasv, selgub Eurostati andmetest.

Eesti kiire tööjõukulude kasvu põhjused on komplekssed, aga välja võib tuua kiire hindade kasvu, miiinimumpalga tõusu, preemiate taastumise ja põhjamaade tööjõuturu arengud, ütles statistikaameti palgastatistika talituse juhataja Mare Kusma BNS-ile.

EL-i suuruselt järgmised tööjõukulude kasvud olid Leedus ja Rumeenias, vastavalt 6,5 protsenti ja 6,0 protsenti.

Suurimad tööjõukulude aastased langused teises kvartalis olid Sloveenias ja Küprosel, vastavalt 5,9 protsenti ja 4,6 protsenti. Tööjõukulud langesid pisut ka Horvaatias ja Hispaanias.

Euroalal kasvasid tööjõukulud teises kvartalis aastaga 0,9 protsenti, 0,8 protsendipunkti vähem kui esimeses kvartalis. EL-is tervikuna oli teise kvartali aastane tööjõukulude kasv samuti 0,9 protsenti, langedes kvartaliga 1,1 protsendipunkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles