Kreekas algas streiginädal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka keskkooliõpetajad alustasid täna streiki.
Kreeka keskkooliõpetajad alustasid täna streiki. Foto: AFP / Scanpix

Kreekas algas esmaspäeval uus streigilaine, millega avaliku sektori töötajad protestivad rahvusvaheliste kreeditoride nõutava ulatusliku ümbersuunamis- ja koondamisprogrammi vastu.

Streiginädalat alustasid keskkooliõpetajad, haridustöötajate ametiühingu OLME tööseisaku tõttu on koolides sel nädalal vaid osaline õppetöö. Õpetajad protestivad streigiga sundpuhkuste ja kohustuslike ümbersuunamiste vastu, lisaks tööseisakule on esmaspäeval Ateenas plaanis ka meeleavaldus. Keskkooliõpetajate streigiga ühinevad ka kõrgkoolide õppejõud.

Märulipolitsei ajas laiali haldusreformiministeeriumi juurde kogunenud koolide turvatöötajad, meedia teatel viidi kaks demonstranti hingamisraskustega haiglasse.

Teisipäeval ühinevad streigiga haiglaarstid, tööseisakut plaanivad ka töötukassa büroode töötajad.

Kreeka on otsustanud avaliku sektori ümberstruktureerimise käigus suunata septembri lõpuks uuele tööle 12 500 avaliku sektori töötajat. Töötajad peavad uue töökoha vastu võtma, vastasel juhul ootab neid palga alandamine kaheksaks kuuks ja võimalik töökaotus.

Reform on rahvusvaheliste võlausaldajate tingimus abipaketi järgmise osamakse eraldamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles