2013. aasta parim mahetootja on Kiltsimäe talu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pealinna lastele tutvustasid maaelu Kiltsimäe mahetalu peretütred koos teiste taluelanikega – hanede ning põrsaste Notsu ja Põssaga. Seikluse järel sai maiustada rullbiskviidiga.
Pealinna lastele tutvustasid maaelu Kiltsimäe mahetalu peretütred koos teiste taluelanikega – hanede ning põrsaste Notsu ja Põssaga. Seikluse järel sai maiustada rullbiskviidiga. Foto: Erakogu

Eesti Vabaõhumuuseumis toimunud leivapäeval kuulutati 2013. aasta Eesti parimaks mahetootjaks Kiltsimäe talu Harjumaal ja aasta parimaks mahetooteks Tammejuure talu ökokanepiõli, vahendab ERR uudisteportaal.

«Kümme aastat tagasi, kui ma mahetootmisega alustasin, tuli kaupmeestele kõigepealt rääkida, mis asi see mahe üldse on. Praeguseks on olukord hoopis teistsugune. Järjest rohkem tarbijaid saab aru, et toidul ja toidul on vahe ning nad valivad mahetoidu,» ütles Kiltsimäe talu peremees Margus Lille.

Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutuse tegevjuht Airi Vetemaa ütles, et Kiltsimäe talu on Eesti üks suurimaid maheköögivilja kasvatajaid, kes ühena vähestest on ligi 10 aastat turustanud oma toodangut ka suurtesse poekettidesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles