Eurogrupi rahandusministrid hoiatasid loorberitel puhkamise eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurogrupi juht Jeroen Dijsselbloem.
Eurogrupi juht Jeroen Dijsselbloem. Foto: SCANPIX

Eurogrupi rahandusministrid hoiatasid pärast reedest kohtumist Vilniuses liikmesriike loorberitele puhkama jäämise eest ajal, mil euroala rekordilisest majanduslangusest alles taastumas on, ning toonitasid, et taas tõusuteele pööranud majandusnäitajad ei tähenda, et karmide reformide osas võiks nüüd järeleandmisi teha.

Eriti kompromissitult peavad ministrite sõnul seatud eesmärke silmas pidama päästepaketi-riigid, ehkki võib arvata, et mõned neist - näiteks Kreeka - vajavad tõenäoliselt veel abi.

«Majandusprognoosid on paranemas,» ütles 17-liikmelise eurogrupi juht Jeroen Dijsselbloem pärast ministrite kohtumist antud pressikonverentsil. Rahandusministrite rühma eesistuja sõnul on tõusunäitajad 18-kuulise languse järel küll teretulnud, kuid 12 protsendi juures peatunud töötuse määr on «endiselt liiga kõrge».

«Me peame jätkama kõikide oma poliitikatega, näidates üles suurt tahtekindlust,»märkis Dijsselbloem kommentaariks vastuoluliste reformide kohta, mis annavad Brüsselile õiguse vaadata läbi riikide eelarved ja kontrollida nende vastavust Euroopa Liidu (EL) avaliku sektori defitsiidi ja võlakoorma ülemmääradele.

«Enesega rahulolu [...] on lihtsalt niisugune luksus, mida me ei saa endale lubada,» sõnas ka Euroopa Komisjoni rahandus- ja majandusvolinik Olli Rehn.

Dijsselbloemi sõnul leiab 22. novembril aset veel üks eurogrupi rahandusministrite kohtumine, kus vaadatakse üle Euroopa Komisjonile esitatud eelarveprojektid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles