Emor võitis Harju Maakohtus Konkurentsiametit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TNS Emor.
TNS Emor. Foto: Ekraanitõmmis

Harju Maakohus rahuldas augusti lõpus tehtud otsusega AS-i Emor kaebuse Konkurentsiameti vastu, tühistades ASi Emor suhtes tehtud otsuse ning lõpetades ASi Emor suhtes 2010. aastal algatatud väärteomenetluse, teatas Emor pressiteate vahendusel.

2012. aasta lõpus tehtud otsuses leidis Konkurentsiamet, et AS Emor omab turgu valitsevat seisundit meediaagentuuride suhtes meedia mõõtmise teenuste kaubaturgudel Eestis ja on oma positsiooni teenuste müügil kuritarvitanud.

AS Emor vaidlustas Konkurentsiameti otsuse Harju Maakohtus, leides muu hulgas, et Konkurentsiamet on vääralt määratlenud kaubaturud - kaubaturg hõlmab laiemat ostjate ringi ning geograafiliselt tervet Euroopa Liitu, mitte ainult Eestit. AS Emor tegutseb uuringuteenuste kaubaturul nii Eestis kui ka teistes Euroopa Liidu riikides. Samuti vaidlustas AS Emor Konkurentsiameti otsuse ASile Emor turgu valitseva seisundi omistamise ja selle kuritarvitamise osas.

Kohtuotsuse kohaselt määratles Konkurentsiamet vääralt ASi Emor tegevusalade geograafilise turu; samuti lähtus Konkurentsiamet ASi Emor turgu valitseva seisundi määratlemisel valedest eeldustest, mistõttu ei ole ametipoolne järeldus ASi Emor turgu valitsevast seisundist kohane. Konkurentsiamet Harju Maakohtu otsust ei vaidlustanud.

TNS Emor (ärinimi AS Emor) on 1990. aastal loodud teabe-ja uuringuteenuste pakkuja. Alates 2001. aasta algusest kuulub Emor üleilmsesse turundusteabe kontserni TNS. TNS on osa Kantar`ist, mis on maailmas suuruselt teine teabeteenuste kontsern.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles